Çavaria komt op voor gender- en seksuele diversiteit in alle aspecten van het dagelijks leven. Daarvoor lobbyen we bij overheden, werken we projecten uit, sensibiliseren we over belangrijke thema's en ondersteunen we verenigingen. We geven advies en trainingen, ontwikkelen educatief materiaal voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs en geven brochures uit om mensen te informeren.

Çavaria streeft naar gelijke kansen en rechten door te werken op het structurele niveau. We streven naar een maatschappij zonder discriminatie of ongelijkheid en kiezen daarvoor resoluut de weg van de dialoog en samenwerking.

Ons advies- en vormingscentrum KLIQ ontwikkelt methodieken en geeft vormingen aan verschillende sectoren zoals onderwijs, bedrijven, woonzorgcentra, lokale besturen of de asielsector. Ook hebben we een webshop. Daar vind je allerlei gadgets en kan je onze brochures bestellen en gratis downloaden. 

Çavaria doet niet aan individuele hulpverlening. Heb je nood aan een gesprek? Zoek je een hulpverlener, advocaat of discriminatiemeldpunt? Bel, mail of chat dan met onze info- en luisterlijn Lumi. Wij zijn er voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor jou! Dat kan bij ons of bij een van onze 135 verenigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. 

 

Blijf op de hoogte van de werking van çavaria via onze driemaandelijkse gratis magazine!