Çavaria komt op voor gender- en seksuele diversiteit in alle aspecten van het dagelijks leven. Daarvoor lobbyen we bij overheden, werken we projecten uit en ondersteunen we verenigingen die zich inzetten voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. We trainen toekomstige leerkrachten, ontwikkelen educatief materiaal voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs en geven brochures uit om mensen te informeren.

Çavaria streeft naar gelijke kansen en rechten door te werken op het structurele niveau. We streven naar een maatschappij zonder discriminatie of ongelijkheid en kiezen daarvoor resoluut de weg van de dialoog en samenwerking.

Samen met ons vormings- en trainingscentrum KLIQ ontwikkelen we methodieken en geven we vorming aan verschillende sectoren zoals bedrijven, woonzorgcentra, lokale besturen of de asielsector. Onze nieuwssite ZIZO brengt interessante verhalen en nieuws met een LGBTI+ inslag. Ook hebben we een webshop. Daar vind je allerlei gadgets en kan je onze brochures bestellen en gratis downloaden. Als ons educatief materiaal vind je op www.schooluitdekast.be.

Çavaria doet niet aan individuele hulpverlening. Heb je nood aan een gesprek? Zoek je een hulpverlener, advocaat of discriminatiemeldpunt? Bel, mail of chat dan met onze opvang- en infolijn Lumi. Zij zijn er voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor jou! Dat kan bij ons of bij een van onze 135 verenigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel.