Een veilige(re) en vertrouwde organisatie: beleid ongewenst gedrag

Samen met Wel Jong en met steun van Gelijke Kansen Vlaanderen ontwikkelden çavaria dit beleid ongewenst gedrag. Het doel van dit beleid is discriminatie en grensoverschrijdend gedrag in onze organisatie te vermijden en aan te pakken. Het beleid is van toepassing op çavaria's personeel, vrijwilligers en lidverenigingen, op partners en dienstverleners en op deelnemers aan eventuele activiteiten. Het bevat een procedure voor meldingen en een concreet stappenplan om meldingen te behandelen.

Je kan het beleid hieronder downloaden ter inspiratie.

Deze tools werden ontwikkeld in kader van het project 'Veilige(re) en Vertrouwde Omgevingen'.

Download het beleid ongewenst gedrag

Je bezoekt deze pagina als:
Je behoort tot een groep die buiten de (cis)gender- en heteronorm valt.
Je bent een LGBTQI+ organisatie en wilt een veilige omgeving creëren voor mensen die LGBTQI+ zijn
Je bent een leerkracht, hulpverlener, notaris, vertrouwenspersoon, advocaat, politie,... en wilt een veilige omgeving creëren voor mensen die LGBTQI+ zijn
Iemand uit je persoonlijke omgeving is LGBTQI+ en je wilt kunnen bijdragen aan een veilige omgeving voor die persoon.
Hoe gemakkelijk vind jij het om een veilige(re) en vertrouwde omgeving te vinden? Geef punten van 0 (heel moeilijk) tot 10 (heel gemakkelijk)
Hoe goed denk je dat jij op dit moment een veilige(re) en vertrouwde omgeving kunt bieden? Geef punten van 0 (helemaal niet) tot 10 (heel goed)
Identificeer je zelf als LGBTQI+?
(bv. je huidskleur, religie, leeftijd, handicap)
We zouden je graag binnen 3 maanden contacteren om op te volgen of je deze tool hebt kunnen gebruiken. Zo kunnen we allebei onze groei meten. Sta je hiervoor open?