B Curious 2020

B Curious 2020 afbeelding bomen met bi+ en pan kleurige blaadjes

B Curious is ons jaarlijks evenement dat volledig draait rond seksuele fluïditeit en bi+ zijn. Op deze pagina vind je alle info over deze vierde editie. Deze gaat door op zaterdag 19 september 2020, voor het eerst online!

B Curious?

Dit is hét evenement dat volledig draait rond seksuele fluïditeit en bi+ zijn. Dit doen we naar aanleiding van Bi Visibility Day (23/09), de dag waarop wereldwijd bi+ activisten aandacht vragen voor biseksualiteit. Deelname is gratis!

Het idee achter B Curious is voortgevloeid uit de de goesting van de bestaande bi+ verenigingen (Ertussenin in Hasselt, Dubbelzinnig in Antwerpen, All Bi in Leuven en de opstartende groep in Gent) en de Werkgroep Bi+ van çavaria om de grotere bi+ community in Vlaanderen te (laten) ontdekken en naast ontmoeting ook gevarieerde workshops aan te bieden. Zo is er voor elk wat wils. Je hoeft niet zelf bi+ te zijn; iedereen is van harte welkom!

Voor meer info over B Curious kan je altijd contact opnemen met Michael Van Roosbroeck ([email protected]).

 

B Curious 2020 gemist? Herbekijk het panelgesprek 'Bi+ in onderzoek, wat weten we (niet?)'

Tijdens de online editie van B Curious 2020, bogen Jantine van Lisdonk (onderzoekster; Bi+ Nederland), Rachael Moore (activiste; Rainbowhouse) en Marion Wasserbauer (onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen) zich over de vraag ‘Bi+ in onderzoek: wat weten we (niet)?’. Eden Loyens, vrijwilliger bij de Werkgroep Bi+ van çavaria, leidde het gesprek in goede banen. 

Je kan de hoogtepunten lezen in het artikel van Louise Volckaert op de website van ZIZO. Daar kan je ook de integrale videoopname van het panelgesprek herbekijken.

 

 

Foto's van de drie panelleden
Presentaties

Hieronder vind je de presentaties van de workshops rond bi+ empowerment enerzijds en bi+ activisme en zichtbaarheid anderzijds:

Basishandleiding Zoom voor deelnemers

In deze basishandleiding leggen we stap voor stap uit hoe je met Zoom aan de slag gaat, zodat je zorgeloos aan B Curious 2020 kan deelnemen.
 

Programma

Programma  
12u00 - 12u20 Plenaire opening
12u30 - 14u00

Workshop-blok 1

14u30 - 16u00 Workshop-blok 2
16u30 - 18u00 Plenair panelgesprek
Bi+ in onderzoek, wat weten we (niet)?
18u10 - 18u30 Plenaire afronding

 


Workshop-blok 1

 • NewBi!
 • Bi+ in een relatie
 • In een relatie met een bi+ persoon
 • Bi+ empowerment


Workshop-blok 2

 • NewBi!
 • Bi+ in een relatie
 • Activisme en zichtbaarheid
 • Bi+ book club
  NewBi!

  Je bent bi+ en wilt graag je eerste stappen zetten in de regenbooggemeenschap. Hoe begin je daaraan? Hoe praat je over je bi+-zijn? Via een informele praatgroep leren we mekaar en de LGBTI+-wereld wat beter kennen.

  Tijdens deze bijeenkomst kan je in alle vrijheid ervaringen delen met en vragen stellen aan elkaar over welke invloed je bi+ zijn in een (al dan niet vaste) relatie heeft. Is het daadwerkelijk zo problematisch als beweerd wordt? Heeft het voordelen, of toch maar enkel nadelen? Waarom zou een relatie voor bi+’s eigenlijk zo veel anders zijn dan voor niet-bi+’s? Wordt deze gedachte vooral gevoed door het vooroordeel dat bi+’s niet trouw kunnen zijn? Hoe is het om mét een bi+ persoon een (al dan niet vaste) relatie te hebben?

  Tijdens deze bijeenkomst kan je in alle vrijheid ervaringen delen over hoe je jouw (al dan niet vaste) relatie met een bi+ persoon ervaart. Vragen, moeilijkheden, positieve kanten, bedenkingen, onzekerheden, twijfels,… kunnen zeker een plaats krijgen in deze bijeenkomst. Hebben andere deelnemers dezelfde ervaring? Of kijken zij er helemaal anders tegenaan? Ervaar je het bi+ zijn van je partner als gewoon voor jou, als een verrijking of ervaar je momenteel  vooral  hindernissen? Heb je behoefte of interesse om met andere partners van bi+ personen te praten, dan is dit de workshop voor jou.

  Tijdens deze sessie krijg je enkele basisconcepten rond bi+ aangereikt, zodat je gemakkelijker kan praten over wat bi+ zijn voor jou betekent. Daarnaast ontdekken we samen, aan de hand van concrete vragen die aanmoedigen tot zelfreflectie, wat jou helpt om je zelfzekerheid te versterken, ten opzichte van jezelf en mensen met wie je in contact komt.

   Bi+ book club

   Wees welkom in deze informele, gezellige workshop waarin we inzoomen op biseksualiteit in de literatuur. Ben je benieuwd naar welke informatieve boeken jouw kennis over bi+ kunnen vergroten? Of droom je liever weg tussen de personages van een fictie-boek? In deze workshop is er voor ieder wat wils!

   Op 23 september, Bi Visibility Day, vragen bi+ activisten wereldwijd aandacht voor biseksualiteit. Hoe belangrijk vind jij het dat de bi+ paraplu meer bekendheid krijgt? Hoe krijgen we vooroordelen en misverstanden de wereld uit? Op welke manieren kunnen we ervoor zorgen dat onze community meer zichtbaarheid krijgt in de brede samenleving? Welke kansen en mogelijkheden zien we? Tijdens deze workshop formuleren we samen concrete antwoorden en acties.

    

   Onderzoek naar seksualiteit is niet ongehoord, en we zien ieder jaar steeds meer interessante en genuanceerde resultaten met de wereld gedeeld worden. Toch is het merendeel van deze onderzoeken gefocust op monoseksualiteit. Wat weten we dan wel over bi+seksualiteit? Wat weten we (nog) niet? Welke drempels bestaan in de academische wereld, en hoe kunnen we deze drempels overwinnen? Naar aanleiding van de wereldwijde Bi Visibility Day (23/09) gaan we dit gesprek aan met verschillende experten en schijnen we een licht op deze vragen. 

   Deelname aan deze sessie kan anoniem. We voorzien de mogelijkheid om vragen te stellen aan de panelleden via de chatfunctie. Deze sessie wordt opgenomen zodat uitgesteld kijken ook mogelijk is. Hierbij respecteren we uiteraard ieders privacy.