Studiedag transgenderwet 15/11

bordje met symbool gelijkheid

Het Grondwettelijk Hof gaf çavaria gelijk en bevestigt het recht op zelfbeschikking van non-binaire en genderfluïde personen. Maar wat nu?

In een historische beslissing geeft het Grondwettelijk Hof LGBTI+-belangenorganisatie çavaria gelijk en bevestigt het dat delen van de transgenderwet in strijd zijn met het recht op zelfbeschikking. Ook non-binaire en genderfluïde mensen moeten hun geboorteakte in overeenstemming kunnen brengen met hun genderidentiteit. De wet moet binnen redelijke termijn worden aangepast.

Het hof doet geen uitspraak over op welke manier de transgenderwet moet worden aangepast. Wat zijn de verschillende opties en wat zijn hun voor- en nadelen? Op vrijdag 15 november laten we samen met de KULeuven experts aan het woord.

Programma Studiedag 15/11:

  • 13.30 u.: verwelkoming & inleiding door prof. dr. Koen Lemmens (KU Leuven)
  • 14.00 u.: toelichting bij procedure Grondwettelijk Hof door Valerie De Schepper (KULeuven)
  • 14.30 u.: pauze
  • 14.40 u.: toelichting beslissing Grondwettelijk Hof door Pieter Cannoot (UGent)
  • 15.15 u.: Q&A
  • 15.45 u.: slotwoord door Yves Aerts (çavaria)

Locatie: De Valk, Tiensestraat 41, 3000 Leuven. Auditorium Zeger Van Hee (DV1 91.56) De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Inschrijven voor de studiedag is niet nodig.

Tday2019

T-Day 16/11

Op zaterdag 16 november 2019 is het weer zo ver: de T-Day! Dé trefdag voor trans* personen en hun omgeving. Het thema van deze achtste editie is ‘activisme’ als eerbetoon aan de Stonewall-rellen maar ook om verder te gaan met ons activisme vijftig jaar later.

symbool transgender
Het Grondwettelijk Hof gaf çavaria gelijk. Een historische beslissing! De transgenderwet moet op redelijke termijn worden aangepast om de discriminatie van non-binaire en genderfluïde personen weg te werken.