T'ser 20/11/2021

T'ser op 20 november, dé teaser voor T-Day 2022! 

Tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november namen we je graag mee onder de trans-paraplu naar een digitale lightversie van T-day. Wou je graag jouw kennis over het thema vergroten, ontdekken hoe jij als trans of niet-binair persoon jouw veerkracht kan verhogen of genieten van een streepje cultuur? Je ontdekte het hier allemaal!

'Zoom gebruiken als deelnemer'

Download hier de handleiding in PDF-formaat!

pdf Handleiding ZOOM (705.74 kB)
Programma         
14u00 - 14u30 Verwelkoming
14u30 - 16u00 Workshops
16u15 - 17u00 Panelgesprek: M/V/X of helemaal NIX (over de toekomst van de legale genderregistratie)
17u00 - 17u15 Cultuurkwartiertje: Inke Gieghase (Spoken Word)
17u15 - 18u00 Slotwoord en informeel netwerkmoment
18u00 - ... 25 jaar boekhandel Kartonnen Dozen

 

Workshops

 • What's the T in LGBTI: een inleiding in gender en seksuele diversiteit
 • Zelfzorg en grenzen stellen door werkgroep çava
 • Poëzie als tool voor maatschappelijke verandering door Inke Gieghase
 • Jong & trans door Min19

 

Omdat we ontmoeting enorm belangrijk vinden kan je deze digitale T'ser ook live volgen op groot scherm in Het Roze Huis in Antwerpen. Deze optie kan je aanduiden op het inschrijvingsformulier. 

Op 20 november viert boekhandel Kartonnen Dozen hun 25-jarige bestaan! Iedereen is welkom om mee te gaan vieren na de T'ser in de Draakstraat 34 in Antwerpen

 

  What's the T in LGBTI

  What’s the T in LGBTI? Dat is de centrale vraag van deze workshop. Dat onze gemeenschap zo kleurrijk is als de regenboog, wist je al. Maar deze diversiteit zorgt soms ook voor onbegrip, onbewuste vooroordelen of simpelweg verwarring door de hoeveelheid aan nieuwe informatie. Omdat trans en non-binaire personen nog vaak stuiten op deze drempels binnen onze gemeenschap, loodsen we je in deze vorming door de wondere wereld van genderidentiteit, -expressie, transities en wetgeving.  

  Wat is gender nu juist en hoe vormt het onze maatschappij? Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen transgendergevoelens ontwikkelen? Is genderdiversiteit iets van alle tijden en culturen? En uit welke stappen kan iemands transitie bestaan? Naast deze vragen, geven we je ook praktische tips over hoe jij een waardevolle bondgenoot kan zijn van trans personen in je omgeving. 

  Zelfzorg, het is een hip thema. Maar wat houdt het echt in? Hoe kan je effectief ontstressen in een wereld waarin het ‘druk hebben’ de norm is en onze status bepaalt. Grenzen stellen, onthaasten, hoe doe je dat nu precies? Dat ontdekt je in deze workshop!

  In deze workshop wil Inke Gieghase (die/hun) een safe(r) space creëren voor trans en non-binaire personen om samen aan maatschappelijke poëzie te werken.

  Tijdens de workshop schrijft iedereen een poëtische brief gericht aan de maatschappij. Via tips, tricks en het delen van eigen werk, wil Inke ervoor zorgen dat iedereen de woorden vindt om via poëzie aan te kaarten wat er nog moet veranderen in onze maatschappij. Het resultaat op het einde delen met de groep mag, maar is geen verplichting. 

  Ben je jonger dan 20 en trans, non-binair of lig je elders op het genderspectrum? Dan is deze workshop iets voor jou!
  Wat betekent gender voor jou? Vanaf wanneer ben je 'trans genoeg'? Hoe gaat jouw familie om met je genderidentiteit? Sluit aan bij dit anderhalf-uurtje om over vragen als deze te praten met andere jongeren en ervaringen te delen.

   

  Deze vorming wordt begeleid door Min19.

  Om jou nog beter kunnen bij te staan hebben we tijdens deze T'ser onze digitale standenmarkt opnieuw geopend. Je vindt er onder andere enkele nuttige organisaties om jouw kennis nog te verhogen of een paar hele leuke webshops met zowel handige spullen als leuke hebbedingen.