Webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19'

Op 19 mei 2020 ging op Facebook de online webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19' (Queer veerkracht in tijden van Covid-19) door.

In de Engelstalige webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19' (Queer veerkracht in tijden van Covid-19) leer je over de uitdagingen die de deelnemers door COVID-19 in hun LGBTI+-werk in België en Zuid-Afrika ondervinden en welke noden ze hebben.

Medewerkers van LGBTI+-verenigingen in Zuid-Afrika gaan er in gesprek met de algemene vertegenwoordiging van de Vlaamse regering in Zuid-Afrika en twee van onze eigen personeelsleden, een beleidsmedewerker van onze internationale werking en een bewegingsmedewerker. Bovenal wordt de veerkracht van onze gedeelde LGBTI+-beweging duidelijk.

De webinar toont ook wat we in ons internationaal werk belangrijk vinden. Dat is: de link leggen tussen de LGBTI+-gemeenschap in Vlaanderen en België en buitenlandse LGBTI+-verenigingen en -activisten, tonen waarom solidariteit belangrijk is, leren welke noden en kansen gelijkaardig zijn, en ook waar er verschillen zitten.

De sprekers in de webinar zijn: Sebenzile Nkambule (The Other Foundation), Akani Shimange (Matimba Organsiation), Roché Kester (OUT LGBTI-welzijn), Eva Declecrck en Davide Secci (çavaria). Suntosh Pillay is de moderator van de paneldiscussie.

'Queer Resilience in the time of Covid-19' maakte deel uit van de digitale serie 'IDAHOT 2020 - Breaking the silence'. Dat is een reeks webinars georganiseerd door de ambassades van Zweden, Ierland en Frankrijk en de Algemene Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering In Zuid-Afrika ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie: IDAHOT.

Wereldkaart in regenboogkleuren

Çavaria heeft concrete samenwerkingen met én voor buitenlandse LGBTI activisten en verenigingen.

handdruk van zwarte hand net regenboogarmband en witte hand

Sinds 2019 werken we samen met buitenlandse LGBTI+ activisten en -verenigingen. Een medewerker van ons project in Centraal-Afrika legt uit waarom.