Webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19'

Op 19 mei 2020 ging op Facebook de online webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19' (Queer veerkracht in tijden van Covid-19) door.

In de Engelstalige webinar 'Queer Resilience in the time of Covid-19' (Queer veerkracht in tijden van Covid-19) leer je over de uitdagingen die de deelnemers door COVID-19 in hun LGBTI+-werk in België en Zuid-Afrika ondervinden en welke noden ze hebben.

Medewerkers van LGBTI+-verenigingen in Zuid-Afrika gaan er in gesprek met de algemene vertegenwoordiging van de Vlaamse regering in Zuid-Afrika en twee van onze eigen personeelsleden, een beleidsmedewerker van onze internationale werking en een bewegingsmedewerker. Bovenal wordt de veerkracht van onze gedeelde LGBTI+-beweging duidelijk.

De webinar toont ook wat we in ons internationaal werk belangrijk vinden. Dat is: de link leggen tussen de LGBTI+-gemeenschap in Vlaanderen en België en buitenlandse LGBTI+-verenigingen en -activisten, tonen waarom solidariteit belangrijk is, leren welke noden en kansen gelijkaardig zijn, en ook waar er verschillen zitten.

De sprekers in de webinar zijn: Sebenzile Nkambule (The Other Foundation), Akani Shimange (Matimba Organsiation), Roché Kester (OUT LGBTI-welzijn), Eva Declecrck en Davide Secci (çavaria). Suntosh Pillay is de moderator van de paneldiscussie.

'Queer Resilience in the time of Covid-19' maakte deel uit van de digitale serie 'IDAHOT 2020 - Breaking the silence'. Dat is een reeks webinars georganiseerd door de ambassades van Zweden, Ierland en Frankrijk en de Algemene Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering In Zuid-Afrika ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie: IDAHOT.

Wereldkaart in regenboogkleuren

Çavaria heeft concrete samenwerkingen met én voor buitenlandse LGBTI+-activisten en -verenigingen.

handdruk van zwarte hand net regenboogarmband en witte hand

Sinds 2019 werken we samen met buitenlandse LGBTI+-activisten en -verenigingen. Een medewerker van ons project in Centraal-Afrika legt uit waarom.