RED LB Bol

Vanaf januari 2022 werkt çavaria samen met Red LB BOL, een netwerk van lesbische en biseksuele vrouwen in Bolivia. Met çavaria zochten we specifiek naar een partnerorganisatie in Bolivia.

De Boliviaanse context is erg interessant voor de Belgische LGBTI+ gemeenschap en er zijn vele parallellen; een maatschappij die steeds maar polariseert, anti-racisme en dekolonisering die hoog op de agenda staat, een hele sterke anti-gender beweging die zelfs drijvende kracht was achter een staatsgreep in 2019 en een interessant wetgevend proces rond een nieuwe transgenderwetgeving 

Tijdens de uitwisselingen drukten de leden van LB Bol ook hun interesse uit om uitwisselingen te doen met de beweging in België over enkele specifieke thema’s (seksuele gezondheid voor vrouwen, de anti-gender beweging, lumi en onthaal van LGBTI+ personen). De samenwerking tussen çavaria en Red LB Bol loopt voor 5 jaar en wordt gefaciliteerd door de Belgische ontwikkelingsorganisatie FOS. Concreet draait de samenwerking rond 2 doelstellingen; seksuele gezondheid van LBT vrouwen en versterken van een positief narratief van Boliviaanse LGBTI+ activisten rond seksuele en genderdiversiteit  Er worden 3 momenten van uitwisseling voorzien tussen 2022 en 2027.  Een eerste bezoek van RED LB aan België Bol staat gepland in 2022.