Het huis van Lou: spelen met diversiteit

Huis van Lou

Het Huis van Lou is een speelset voor kleuters die voortvloeit uit de boekenreeks Lou van çavaria i.s.m. Kathleen Amant (Clavis Uitgeverij). De speelset is ontworpen door çavaria en Toys & Teach en bestaat uit 70 houten onderdelen. Je kan er allerhande kleuteractiviteiten rond organiseren. We ontwikkelden ook een educatieve bundel om met het Huis van Lou aan de slag te gaan in de klas.

Voor leerkrachten en ouders

Mensen lijken op en verschillen van elkaar op ontelbare vlakken: geslacht, huidskleur, gezondheid, religie, seksuele oriëntatie, … Die diversiteit wordt steeds zichtbaarder in onze samenleving. Wie er van jongs af aan mee geconfronteerd wordt, beschouwt diversiteit dan ook als evidentie. Leerkrachten en ouders die rond diversiteit willen werken kunnen met het Huis van Lou aan de slag.

Iedereen is anders

De speelset is een didactisch hulpmiddel om diversiteit in de breedste zin van het woord met één pakket in de klas te halen. Net als bij de Lou-boeken en de andere Lou-materialen zijn we bij de ontwikkeling van het Huis van Lou uitgegaan van de samenleving zoals ze is: een vanzelfsprekende mix van mensen.
De vele elementen in het Huis van Lou bieden alle kinderen de kans om hun thuissituatie na te bootsen. Die herkenning zorgt voor een pak spel- en interactiekansen, waardoor de kinderen zichzelf, de mensen en de wereld om zich heen leren kennen en begrijpen.

Bestel

Je kan het Huis van Lou hier bestellen. De begeleidende educatieve bundel kan je gratis downloaden

Personages Huis van Lou

 

Jouw leuk idee

We zijn erg benieuwd naar wat jij allemaal met het Huis van Lou uitspookt. Heb jij een fijn idee, dan vernemen we dat graag. Mogelijk plaatsen we het dan meteen online of nemen we het op in een volgende versie van de educatieve bundel. Mail je idee, liefst met een foto die we mogen publiceren, naar [email protected].