Nieuws

bcurious

B Curious op Bi Visibility Day

Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.

Educatief pakket: Lou in het herfstbos

Het derde Lou-boek ligt in de winkelrekken. 'Lou in het herfstbos' is het ideale kleuterboek voor het najaar. Çavaria ontwikkelde samen met BOS+ een educatief pakket waar kleuterleerkrachten mee aan de slag kunnen.

MSM niet langer levenslang uitgesloten van bloeddonatie

Vanaf vandaag mogen MSM (mannen die seks hebben met mannen) bloed geven. Een eerste stap in de versoepeling van de bloeddonatiewetgeving. Er geldt namelijk nog een uitsluitingstermijn van 1 jaar na het laatste seksuele contact. Concreet wil dit zeggen dat mannen die een jaar geen seks hebben gehad met mannen, bloed mogen geven. Çavaria is tevreden dat de levenslange uitsluiting wordt afgeschaft maar blijft ijveren voor een kortere uitsluitingstermijn.

[email protected] ondersteunt scholen met transgender leerlingen

Çavaria lanceert [email protected]: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.

Zomersluiting

Tijdens de Gentse Feesten sluit çavaria haar deuren. Vanaf maandag 24 juli zijn we terug bereikbaar.

Pagina's