Nieuws

Vacature

Vacature medewerker internationaal (50%)

De komende 2 jaar investeert çavaria in de uitbouw van een internationale werking. Internationaal gezien zijn er immers nog enorme uitdagingen rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Denk maar aan de vele landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is en waar discriminatie van en geweld tegen holebi’s en transgenders onbestraft blijft. Word jij onze nieuwe collega?

Çavaria lid van 11.11.11

11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Dit jaar stelt de organisatie migratie en vluchtelingen centraal in hun campagne. Çavaria is sinds kort lid van 11.11.11 om beter te kunnen inspelen op de noden van holebi's en transgenders in het buitenland.

Stop onnodige operaties bij intersekse kinderen

Intersex Day of Solidarity is de dag waarop we aandacht vragen voor de rechten van intersekse personen. Dat zijn mensen van wie de geslachtskenmerken niet conform de traditionele invulling van het biologische mannelijke of vrouwelijke geslacht zijn. Çavaria eist dat niet-levensnoodzakelijke operaties op intersekse kinderen uitgesteld worden tot het kind kan meebeslissen. Bescherming van intersekse personen moet worden opgenomen in de Belgische antidiscriminatiewetgeving.

ILGA-Europe conferentie komt naar Brussel

De jaarlijkse conferentie van de Europese LGBTI-koepelorganisatie ILGA-Europe strijkt volgend jaar neer in Brussel. De Poolse organisatoren van dit jaar overhandigden symbolisch de regenboogvlag aan RainbowHouse Brussels, Arc-en-Ciel Wallonie en çavaria. De drie Belgische organisaties slaan voor het evenement de handen in elkaar.

Het huis van Lou: spelen met diversiteit

Het Huis van Lou is een speelset voor kleuters die voortvloeit uit de boekenreeks Lou van çavaria i.s.m. Kathleen Amant (Clavis Uitgeverij). De speelset is ontworpen door çavaria en Toys & Teach en bestaat uit 70 houten onderdelen. Je kan er allerhande kleuteractiviteiten rond organiseren. We ontwikkelden ook een educatieve bundel om met het Huis van Lou aan de slag te gaan in de klas.

Pagina's