Sport

Sport

Voetballers aan het werkHeeft  seksuele geaardheid iets met sport te maken? Ja, toch wel. Uit onderzoek blijkt dat de meeste holebisportbeoefenaars hun seksuele identiteit verbergen. Bijna een kwart van de ondervraagde holebi’s die sport beoefenen in een reguliere club, verzwijgen hun geaardheid voor de medespelers. 66% licht slechts een aantal medespelers in. In deze rubriek vind je o.m. tips om je club holebivriendelijker te maken.

Artikels in dit dossier

sport

Geen geslachtsregistratie in sport?

Een van de grote discussies die wel eens gevoerd worden in het kader van het belang van geslachtregistratie gaan over de sportwereld. De fysieke ongelijkheid tussen vrouwen en mannen wordt in de sportwereld benadrukt en speelt een grote rol op competitieniveau. Er zijn internationale regels over hoe omgaan met transgender personen die nie

Lees verder
sport

Out on the Fields

Internationaal onderzoek naar homofobie in de sport  - 2014

Out on the Fields is the largest and the first international study on homophobia in sport. Nearly 9500 people took part, primarily from English speaking countries. Participants included around 25% heterosexual men and women.

http://www.outonthefields.com/

Lees verder
Tia Hellebaut, Aagje Vanwalleghem en Tomas Van Den Spiegel. Logo en slogan Sports4Every1.

Sports4Every1

In mei 2014 lanceerden Gelijke Kansen in Vlaanderen en çavaria de nieuwe campagne Sports4Every1. Met behulp van deze campagne willen ze het taboe rond holebiseksualiteit in de sport doorbreken.

Lees verder
Holebi of hetero, maak er geen spel van!

Voetbalactieplan: Holebi of Hetero, Maak er geen spel van!

Op woensdag 11 december 2013 stelde Vlaams minister van gelijke kansen Pascal Smet samen met de gehele voetbalwereld het Voetbalactieplan voor.

Lees verder

Pagina's

Mediatheek