Ouderen

Ouderen

Ben jij een oudere holebi of transgender? Of ben je op zoek naar meer informatie over dit onderwerp? Dan is deze portaalpagina helemaal iets voor jou. Hier vind je een overzicht van verenigingen, activiteiten, publicaties en nieuws.

Artikels in dit dossier

stormachtig stil

Stormachtig stil

Eveline Van de Putte, Nederlandse fotografe en journaliste brengt verhalen uit haar boek “Stormachtig Stil”. Verhalen van ouderen (homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders) over hun (liefdes)leven, hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden.

Lees verder
Flyer rondetafel oudere holebi's

Oudere holebi's en transgenders, (on)gezien?

Op 16 mei 2013 organiseerde çavaria een rondetafelgesprek waarop de ouderensector en de holebi- en transgenderbeweging vertegenwoordigd waren.

Lees verder
Koppel senioren

Methodieken en materialen oudere holebi's

Je vindt hier een overzicht van de beschikbare materialen en methodieken om te werken rond het thema oudere holebi's.

Lees verder
Affiche Roze Belweek

Roze Belweek

In 2011 voerde çavaria een project uit: De Roze Belweek. Çavaria wou - in opdracht van Minister Pascal Smet - een beter zicht krijgen op de gevoeligheden en belevingswereld van holebi-ouderen. Een spraakmakende campagne vooraf zette het thema in de kijker. Holebi-ouderen, maar ook hun vrienden, familie en hulpverleners, signaleerden eind september 2011 vragen en (positieve) ervaringen via het gratis nummer van de Roze Belweek: 0800-99 533.

Lees verder
Twee senioren bij de dokter

Noden van oudere holebi's

Oudere holebi’s zijn in onze maatschappij een weinig zichtbare groep, die kampt met eenzaamheid, mobiliteitsproblemen en sociaal isolement. Er is weinig zicht op de leef-, woon- en zorgomstandigheden van holebi's ouder dan 50 jaar.   

Lees verder

Mediatheek

Organisaties

BHS 40+
Kolenmarkt 42
1000 Brussel
Holebi40plus
Draakplaats 1
2018 Antwerpen
M: 0492715708
Kaya60+
Diestsesteenweg 24
3010 Kessel-Lo
OHO
Diestsesteenweg 24
3010 Kessel-Lo
Pimpernel40plus
p/a Draakplaats 1
2018 Antwerpen

Activiteiten